hotell laurentius

Att göra

I Strängnäs kommun finns massor att se och göra.
Stadsvandring finns att ladda ner här »

Domkyrkan och Roggeborgen

Ett besök i den vackra domkyrkan, från 1100-talet är en dominerande byggnad i Strängnäs. Den är omgiven av flera smala kullerstensgränder och gamla byggnader i historisk miljö. Poeten Bo Setterlind har sagt att Gyllenhjelmsgatan från centrum upp mot kyrkoporten är Sveriges vackraste gata... Vad tycker du?? Alldeles intill hittar ni Roggeborgen externlink där Sveriges andra gymnasium byggdes 1626. Idag finns en sektion av Kungliga Biblioteket däri.

Borgargård, café, keramik och konstgalleri

Grassagården externlink mitt i Strängnäs, är en av få bevarade borgargårdar i Sverige. Gårdens äldsta byggnad härstammar från tidigt 1600-tal. På Grassagården finns idag ett året-runt öppet café där man kan njuta av nybryggt kaffe och hembakat kaffebröd.

Strax intill, mitt i Ugglans Park, ligger Keramikens Hus externlink som tidigare varit både bibliotek, skola och turistbyrå. Idag finns vår lokala keramiker Per Hammarströms ateljé, ett konstgalleri och ett café i huset.

Gott om slott

Upp till 15 slott finns att nå på 1-2 timmars bilfärd från hotellet. Här finns enorma kulturskatter och kungliga historier. Mälar-slotten externlink är en samling slott som är öppna för besökare. Alla tar emot grupper och de flesta tar även emot enskilda besökare.

Multeum

Multeum externlink är Strängnäs eget kulturcentrum, nära gästhamnen, med bibliotek, utställningar och internet café. Här finner du vår TURISTBYRÅ.

Shopping och gårdsbutiker

För den som vill shoppa så kan Strängnäs erbjuda lite av det mesta. Vi har många små butiker och flera antikaffärer.

Den som har bil har möjlighet att besöka ett flertal gårdsbutiker runtom i kommunen med bl a eget kött, vilt, stenugns bageri, surdegsbageri, tomat och kryddodlingar

Teknik- och försvarsfordonsmuseum

Teknikmuseum externlink i Strängnäs är en privat samling med drygt 50 000 föremål från 1850-1950,mycket med lokal anknytning. Samlingen är unik i sitt slag.

Arsenalen externlink – Försvarsfordonsmuseum med fordon från hela Sverige som samlats på en plats. Här har man möjlighet att se den militära tekniska utvecklingen under 20-talet och det kalla kriget genom en kombination av levande skärmar.

© Copyright: Hotell Laurentius 2017. Alla rättigheter förbehållna.