hotell laurentius

Strängnäs

Strängnäs är en liten lugn stad vid Mälarens kant. Den stora domkyrkan från 1100-talet är en central punkt i den gamla delen av staden. Här kan du strosa i de härliga små gränderna i en historisk miljö. Den 6 juni 1523 utropades Gustav Vasa till kung på kyrkbacken.

Gamla anor

Strängnäs har gamla anor som skolstad med bl a Sveriges näst äldsta gymnasium (1626), startat av biskop LAURENTIUS Paulinus Gothus. Han grundade också Sveriges första tryckeri i Roggeborgen ett stenkast härifrån.

Idag bor här 33 011 personer i kommunen och 17 227 av dessa bor i Strängnäs. Staden har moderniserats och har idag blivit en industriort med ett flertal branscher som elektronik, data, livsmedel, kemi och bioteknik.

Nära allt

1996 fick vi ny tågbana genom staden vilket öppnade upp för enkel pendling till bl a Stockholm (45min) och Eskilstuna (14 min). Nu fortsätter bygget av järnvägen genom att vi får dubbelspår i Strängnäs. När bygget är klart 2017 så kommer vi att ha halvtimmesavgångar till Stockholm.

Hotellet

Nyheter

Nyheter på Hotell Laurentius.
Vi har under året skapat en ny frukost med lokal innehåll och hemgjordas marmelader. Hotellets uppvärmning är nu tryggad av SEVAB det lokala energibolagets miljövänliga fjärrvärme. Vi har vidare under året förstärkt vårt WIFI nät för att alla gäster skall känna att de har en stabil uppkoppling.

 

 

 

Info

Kontaktinformation

Hotell Laurentius
Östra strandvägen 12
645 30 STRÄNGNÄS

tel. 0152-104 44
fax. 0152-104 43
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  
Hitta till oss »

© Copyright: Hotell Laurentius 2015. Alla rättigheter förbehållna.